Champagneglas och drinkmixer

10 förslag på nyårsdrinkar

Drinkar Snart är det dags att fira in det nya året med raketer och champagne. Men lika självklart som man firar med skumpa, så är det perfekt att bjuda sina gäster på välkomstdrinkar med färgglatt och bubblande innehåll.

Här får ni tio förslag på goda drinkar till nyårsfesten:

1. Sorbet och champagne cocktail (1 glas)

1 tesked sorbet (hallon eller passions frukt)
Kyld champagne

Lägg Sorbet i champagneglaset. Fyll på med kyld champagne, rör om.

2. Champagne cocktail med rödvinbärssmak (1 glas)

2 teskedar kall rödvinbärspuree
Kyld champagne

Lägg purén i ett champagneglas. Häll långsamt i kyld champagne. Servera omedelbart.

3. Mandarin cocktail (1 glas)

3 cl mandarin liqueur, t.ex. Mandarine Napolean
9 cl champagne

Häll i likören ett champagneglas, fyll på med champagnen.

4. Marthas bärcocktail (1 glas)

Frysta tranbär
2 cl ruby red vodka
4 cl champagne
2 cl tranbärs juice
2 cl svartvinbärs juice

Blanda vodka, champagne, tranbär and svartvinbärs juice i ett champagne glas. Garnera med 4 eller 5 frysta tranbär.

5. Päron och Transbärs Bellini

25 cl päron juice
25 cl tranbärs juice
1 flaska Prosecco eller annat torrt pärlande vitt vin

I ett passande kärl, blanda päron och tranbärs juice, fyll ett champagneglas till 1/4 med juiceblandningen, fyll på 3/4 med prosecco (eller annat  torrt pärlande vitt vin).

6. Classic Champagne Cocktail (1 glas)

3 droppar Angostura Bitter
1 sockerbit
2 cl cognac
10 cl kyld champagne

På en sockerbit droppa 3 droppar Angostura Bitter och låt det ”smälta” ihop lite, placera sockerbiten i ett champagneglas, tillsätt cognac och avsluta med champagne.

7. Kir Royale (1 glas)

9 cl creme de cassis
1 flaska champagne eller annat pärlande vitt vin
Strimlor av mandarinskal, som garnering

Häll creme de cassis i champagneglaset, sen champagnen och garnera sedan med mandarinskal.

8. Ginger Sparkler (8 glas)

2 teskedar skalad ingefära
12 cl socker
1 flaska (70 cl) torrt pärlande vin, typ cava, prosecco eller champagne

Koka upp ingefäran, sockret och 1/4 vatten tills det blir till en sirap, ungefär 2 minuter. Sila, för att använda den flytande ”sirapen”  i drinken.

Häll 1 tesked av ingefära-sirapen i varje champagneglas. Fyll upp med det pärlande vinet, rör om försiktigt.

9. Apricot Fizz (1 glas)

1 cl vodka
3 cl aprikos juice/nektar
6 cl pärlande vin.

Häll vodkan och juicen i ett champagneglas, toppa med pärlande vin.

10. Raspberry Cooler (1 glas)

10 cl pärlande vin som prosecco eller cava
1 cl hallon sorbet

Häll vinet i ett champagneglas, tillsätt därefter sorbet.