Dom Pérignon

Är producerat av Moët & Chandon som ligger i Marne-dalen och grundades 1743 av Claude Moët.

Claude Moëts sonson, Jean-Rémy Moët expanderade verksamheten i slutat av 1800-talet och köpte vingårdarna i klostret Hautvillers, där benediktinermunken Pierre Pérignon, mer känd som Dom Pérignon utvecklade tillverkningsmetoden för champagnevinerna. Han lyckades förstå den typiska dubbla jäsningen i vinerna kring 1600-talet.

Användning Serveras vid 8-10°C som aperitif, eller till eleganta rätter av skaldjur, fisk eller ljust kött.

Smak: Torr, komplex, mycket frisk smak med inslag av röda äpplen, rostat bröd, choklad, nötter och grapefrukt.
Doft: Nyanserad doft med inslag av röda äpplen, mineral, rostat bröd, grapefrukt och hasselnötter.
Färg: Ljus, gul färg.

Råvaror: Chardonnay 60%, Pinot Noir 40%

Alkoholhalt 12,5 %

På en 12 gradig skala:
Sötma = 1
Fyllighet = 7
Fruktsyra = 10